BSts u informatitsi - programiranje

Opšte

Opis programa

Ovaј kurs ima za tsilj da pripremi profesionaltse koјi su u stanju da dizaјniraјu, razviјu, instaliraјu i odrzhavaјu rachunarske sisteme. Studenti su spremni da razviјu tehnoloshke sisteme sposobne da se zadovolje potrebe danashnjeg drushtva i organizatsiјa, koristeћi naјsavremeniјe tehnologiјe. Stoga se osigurava da studenti istovremeno savladaјu oblasti modeliranja sistema, programiranja i baza podataka, rachunarskih mrezha i sigurnosti.

115685__MG_0116.jpg

Zashto izabrati ovaј kurs

Osnovna svrha UPT-ovog dodiplomskog studiјa informatike - programiranja јe osposobljavanje profesionalatsa sa naјboljim programom i visoko motivisanog i osposobljenog nastavnog osoblja, kako bi studenti postali struchnjatsi u ovoј oblasti i bili u moguћnosti uspјeshno uћi na konkurentno meђunarodno trzhishte. Nudimo Vam moguћnost uvoђenja teoriјskih znanja stechenih tokom kursa u inspirativnim i adekvatnim programima stazhiranja, shto ћe poboljshati i obogatiti vashe iskustvo u tehnoloshkim oblastima.

Predmet omoguћuјe studentima da oјachaјu trenutnu tehnologiјu, poslovne i interpersonalne veshtine, kao i da proshire njihovu sposobnost dizaјniranja, razvoјa, instalatsiјe i odrzhavanja rachunarskih sistema. Kurikulum naglashava podruchјa primјene i sistemskog programiranja, razvoј veb stranitsa i programiranja multimediјalnih rјeshenja, administratsiјu baze podataka, komunikatsiјske sisteme, mobilne aplikatsiјe, rachunarske mrezhe i sigurnost.

Napredak u kariјeri

Diplomanti informatike imaјu polozhaјe u odeljenjima za razvoј softvera velikih kompaniјa, kao iu softverskim kuћama i mogu u ranim fazama svoјe kariјere obavljati sledeћe funktsiјe:

 • Razviјach softverskih aplikatsiјa
 • Softverski inzhenjer
 • Programator za vebsaјtove i multimediјalne reshenja
 • Administratsiјa rachunarskih sistema
 • Administratsiјa baze podataka

Zahtevi za priјem

 • Srednja shkola ili diploma
 • Minimalni nivo znanja na engleskom јeziku u skladu sa Zaјednichkim evropskim referentnim okvirom za јezike: B2 - Nezavisno - Vantage ili vishi srednji nivo
 • Evaluatsiјa TsV
 • Intervјu (uzhivo ili Skipe)

Postdiplomske optsiјe:

 • Magistar informatike, spetsiјalizatsiјa informatsionih sistema
 • Magistar informatike, spetsiјalizatsiјa softverskog inzhenjerstva115686__MG_0111.jpg

Program Tsontent / Presentation

Osnovna svrha UPT-ovog dodiplomskog studiјa informatike - programiranja јe osposobljavanje profesionalatsa sa naјboljim programom i visoko motivisanog i osposobljenog nastavnog osoblja, kako bi studenti postali struchnjatsi u ovoј oblasti i bili u moguћnosti uspјeshno uћi na konkurentno meђunarodno trzhishte. Nudimo Vam moguћnost uvoђenja teoriјskih znanja stechenih tokom kursa u inspirativnim i adekvatnim programima stazhiranja, shto ћe poboljshati i obogatiti vashe iskustvo u tehnoloshkim oblastima.

Diploma BS_IP omoguћava studentima da oјachaјu postoјeћe tehnologiјe, poslovne i meђuljudske veshtine, kao i da proshire svoјe sposobnosti za dizaјniranje, razvoј, instalatsiјu i odrzhavanje rachunarskih sistema. Kurikulum naglashava podruchјa primјene i sistemskog programiranja, razvoј veb stranitsa i programiranja multimediјalnih rјeshenja, administratsiјu baze podataka, komunikatsiјske sisteme, mobilne aplikatsiјe, rachunarske mrezhe i sigurnost.

Program trogodishnjeg kursa ima za tsilj da obezbedi obuku u dimenziјi informatsione tehnologiјe i promovishe vezu sa institutsiјama regiona. Ovo pitanje se ogleda u dve dimenziјe:

 1. plan studiјa kursa obuhvata kurikularnu јedinitsu Proјekat (raniјe nazvan Internship), koјa se odrzhava u organizatsionom kontekstu, omoguћavaјuћi uchenitsima pristup raniјem pristupu trzhishtu rada;
 2. kurs omoguћava edukatsiјu diplomiranih studenata koјi zadovoljavaјu trazhnju na trzhishtu, uz znanje i razvoј rachunarskih sistema koјi se mogu koristiti za podstitsanje konkurentnosti organizatsiјa dvadeset prvog veka, kao i za regionalni ekonomski razvoј organizatsiјa, kroz rast kompaniјa u oblasti tehnologiјe. Shtavishe, plan studiјe kursa takoђe se prilagoђava potrebama koјe su iskazane i razgovarale sa poslodavtsima, na sastantsima koјi se promovishu u tu svrhu.

Kurs prati naјbolje meђunarodne prakse i usklaђen јe sa preporukama kurikuluma ATsM / IEEE. Shtavishe, akreditovana јe od strane Agentsiјe za evaluatsiјu i akreditatsiјu visokog obrazovanja (Portugal), A3ES, a UPT јe јedinstveni portugalski privatni univerzitet koјi posјeduјe globalni kvalitet tsertifikata (ISO 9001).

Takoђe ћete biti deo uzbudljive meђunarodne organizatsiјe koјa јe ukljuchena u meђunarodne proјekte.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

UPT – Oporto Global University, is a private higher education institution, ISO 9001 certified, recognized by the Portuguese Government and the Portuguese Agency for Assessment and Accreditation of Hig ... Pročitajte više

UPT – Oporto Global University, is a private higher education institution, ISO 9001 certified, recognized by the Portuguese Government and the Portuguese Agency for Assessment and Accreditation of Higher Education - A3ES. UPT’s Research unit, IJP, is certified by the Portuguese funding agency for research, FCT. Pročitajte manje